Op het moment dat je na de verkiezingen een coalitie hebt gevormd en met elkaar een akkoord hebt bereikt, ga je vol vertrouwen en met heel veel enthousisme een periode in waar je voor enkhuizen zo veel mogelijk probeert te bereiken.

Dit doe je met een doel Enkhuizen zo goed mogelijk besturen.

Toch kan het dan gebeuren dat je niet bereikt wat je had willen bereiken, je gaat dan gesprekken aan en probeert alles weer op een lijn te krijgen zodat je weer verder kan.

Als deze gesprekken steeds weer terugkomen en je niet ziet dat er verbetering komt ga je nadenken hoe dit verder moet, als er dan ook signalen vanuit de coalitepartijen en zelfs uit het college komt, waarin men je aanspreekt dat het best wel stroef loopt trek je als fractie je conclusies en neem je een beslissing.

Wel wil ik benadrukken dat dit, en niet zoals in de krant beweert wordt, een beslissing was van de fractie en niet van de partij.
Na de perikelen van vorig jaar is er nl rust in de partij en geen gedoe daarbinnen!
Je wilt, in een cruciale fase verder en op een duidelijke wijze. We zijn onmiddelijk op zoek gegaan naar een vervanger, dit hebben wij dan ook gedaan, gezocht naar iemand die de taak krijgt om zaken weer op de rit te brengen, hier waren wij heel ver in en zijn ervan overtuigd dat wij een zeer krachtig persoon gevonden hadden die bepaalde dossiers had kunnen trekken.

Op dat moment dat wij hier in in de laatste fase waren hebben de coalitiegenoten de fractie medegedeeld niet verder te willen gaan met NE.

Nieuw enkhuizen betreurt dit. We hadden graag met elkaar verder willen gaan tot de verkiezingen, een intentie die we voor het reces nog hadden uitgesproken.

Nieuw Enkhuizen zal alle dossiers en onderwerpen die komende anderhalf jaar aan ons voorbij gaan goed onder de loep nemen, en vandaar uit een standpunt innemen die voor enkhuizen maar vooral voor zijn burgers goed zal zijn.

Nieuw Enkhuizen zal het coalitieakkoord verder niet meer steunen

MIchel de Jong