Geschiedenis

Het verleden
 
De lokale politieke partij Nieuw Enkhuizen is opgericht in 2001 en kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2002 als nieuweling met drie zetels in de gemeenteraad. In 2006 was Nieuw Enkhuizen zelfs de grootste partij met 27% van alle stemmen en had 4 raadsleden. In 2010 had de partij 3 zetels in de gemeenteraad.

Bij de verkiezingen in 2014 was Nieuw Enkhuizen een van de vijf partijen die 2 raadsleden mocht leveren. Mede-oprichter van de partij Harry Wijchers, schreef al eens dat het niet meer mogelijk zou moeten zijn dat raadsleden hun zetel mee kunnen nemen naar een andere partij  of op eigen titel verder gaan. Dat zou ook voor de provinciale en landelijke verkiezingen moeten gelden. Het levert alleen maar versnippering op in de politiek. In Enkhuizen hebben we op dit moment 10 partijen. Een beetje minder zou de bestuurbaarheid ten goede komen.

Bij de komende verkiezingen in maart doet de lokale partij Lijst Quasten niet meer mee. En de bij Nieuw Enkhuizen weggelopen Bram van der Pijl zal ook niet meedoen. De andere wegloper, Michel de Jong, heeft een nieuwe partij opgericht. In het verleden ging ook Hans Langbroek aan de haal met een zetel van Nieuw Enkhuizen.

Nieuw Enkhuizen begeeft zich weer in opwaartse richting. De partij heeft tijdig schoon schip gemaakt en het vizier nog altijd gericht op de toekomst van Enkhuizen en zijn burgers.

De afgelopen maanden is er achter de schermen heel veel werk verzet door een ambitieus team van Enkhuizers. De partij groeit weer als kool, begint met een schone lei, en kijkt met vol vertrouwen uit naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart aanstaande. 

 

anders denken, anders doen, stem lokaal.

Mayflower reclame BV