Buiten zwembad

Nieuw Enkhuizen wil voor de inwoners een buitenbad terug. Jarenlang, vanaf de jaren zestig, had Enkhuizen een buitenbad met ligweide en kiosk.In het zomerseizoen, maar ook in het voor- en naseizoen werd door de Enkhuizers dankbaar en met veel zwemplezier gebruik gemaakt van het buitenbad. Na de sloop van het binnenbad De Kwaker en het buitenbad kwam daarvoor in de plaats het Recreatiebad Enkhuizerzand.

Hoewel het actiecomité Enkhuizen Moet Ook een Buitenbad onder aanvoering van Dieneke van Tongeren 6.000 (!) handtekeningen binnenhaalde en smeekte om een buitenbad, kwam dat er indertijd niet.

In de wijde omtrek zijn buitenbaden (Andijk, Hoogkarspel, Venhuizen, Wervershoof), maar in een stad als Enkhuizen met ruim 18.000 inwoners ontbeert de bevolking een buitenbad.

Nieuw Enkhuizen wil dat de Enkhuizers onder toezicht ook weer in de openlucht kunnen zwemmen door het realiseren van een buitenbad.

Oud-topzwemster Wijda Mazereeuw, die indertijd na haar behaalde zilveren plakken op de WK door de Enkhuizers triomfantelijk Wijda Zilvermeeuw werd genoemd, was en is nog altijd een warm voorstander van een buitenbad. En zij niet alleen. De 6.000 handtekeningen die indertijd werden opgehaald, bewijzen overduidelijk wat de Enkhuizers verlangen van de politiek.   

De gemeente en politieke partijen hebben bewegen nu hoog in het vaandel staan. Nieuw Enkhuizen geeft graag het startschot en hoopt en verwacht – linksom of rechtsom - dat de andere partijen zich ook sterk gaan maken voor het realiseren van een buitenbad. De Enkhuizers hebben daar recht op!

Cor Westerveld

 

Dat zwemmen gezond is bewijst Lies Berkhey. Zij sprong op de sluitingsdag van het buitenbad als laatste van de duikplank. Zal zij voor haar 100e verjaardag nog meemaken dat Enkhuizen weer een buitenbad rijk is?

 

24-02-2018 08:25:14
Mayflower reclame BV